Ridhästar

Ambra Cast

1992

Alpenfürst-Jaguar-Astronaut

Alice är min första häst som jag köpte långt innan jag skaffade ridskolan. Jag avgudar marken hon står på och är väldigt tacksam att vi har fått så många fina år tillsammans. Jag köpte Alice 1996 . Hon är min inspiration till alla mina hästar. Jag försökte i väldigt många år att få henne dräktig men lyckades inte. Åkte land och rike runt till olika hingstar och insementatörer, jag fick även operera henne då hon hade en tummör på en äggstock som var stor som en fotboll. Man ska kunna lyckas att få en dräktighet på bara en äggstock men oddens försämrades ju... tillslut sa man till mig - denna häst kommer aldrig att bli dräktig! Tufft att höra men det är ju bara att köpa läget.

När jag många år senare (2008) köpte Jalos Vidar så var ju hon ett jättebra sällskap åt honom. Dom gick ihop 1 1/2 år. I september 2009 ligger det en fölunge i hagen - Angel var född som är en helt annan historia som ni får läsa om på hennes sida.

I dag är Alice en glad pensionär som har fått ytterligare 2 föl - Amarone och Amadeus. Nu ska vi inte ta mer föl på Alice utan bara njuta av henne som" skogsmulle "

Till min hjälp har jag Sanna Schäfer som hjälper mig med Alice och tar hand om henne som den prinsessa hon är :)